Nieuws uit Zemst

Zemst
Zemst

Nieuws uit Zemst

Broers Van Haesendonck vieren kasteelfeest

18/06/18 02:57 - In het Rubenskasteel van Elewijt werd gefeest ter ere van de gebroeders Van Haesen-donck. Hun ouders begonnen in 1965 in Vilvoorde een klein winkeltje van vloeren en open haarden. Sinds het overlijden van vader François wordt het familiebedrijf door Rudy en Dominique gerund, onder het waakzame oog van moeder Marie-Thérèse.

FOTO. Broers Van Haesendonck vieren kasteelfeest

17/06/18 07:59 - In het Rubenskasteel van Elewijt werd zaterdag een feestje gebouwd ter ere van de gebroeders Van Haesendonck. Hun ouders begonnen in 1965 in Vilvoorde met een klein winkeltje van vloeren en open haarden. Na het overlijden van vader François werd het familiebedrijf verder gerund door zijn twee zonen Rudy en Dominique onder het wakend oog van moeder Marie-Thérèse.

FOTO. Zaalvoetballers spelen in open lucht

17/06/18 07:59 - Zaterdag werd de Peter Vandenberghe Cup - de vroegere Elewijt Cup - gespeeld op het kunstgrasveld van FC Eppegem, een zaalvoetbaltornooi tussen Elewijtse voetbalploegen. De Elewijt Cup werd dit jaar hernoemd naar Peter Vandenberghe die recent overleden is als eerbetoon voor zijn inzet in het Elewijtse verenigingsleven. De winnende ploeg kreeg een mooie trofee. Alle deelnemers werden achteraf getrakteerd op een gezellige barbecue in Elewijt.

Herdenking einde Eerste Wereldoorlog gaat niet onopgemerkt voorbij in Zemst

15/06/18 02:57 - Ter gelegenheid van de herdenkingen rond de Eerste Wereldoorlog, organiseerde Heemkring de Semse een boekvoorstelling met maar liefst twee boeken over Zemst en haar deelgemeenten in de Groote Oorlog.

FOTO. Heemkring pronkt met prachtige naslagwerken

14/06/18 06:59 - Ter gelegenheid van de WO I herdenking werden afgelopen woensdag door De Heemkring de Semse twee omvangrijke boeken voorgesteld die dieper ingaan op de gevechten en het leven onder de bezetter in onze eigen voormalige deelgemeenten. Het eerste boek is van de hand van Jeroen Walsschaerts. In zijn naslagwerk bundelde hij de militaire dossiers van de 510 mannelijke inwoners van de Zemstse deelgemeenten die tijdens de Eerste Wereldoorlog onder de wapens geroepen werden. Een tweede boek is van de hand van Axel Nees en Jona Broothaers. In dit lijvige werk werden alle feiten, gegevens, beeldmateriaal, getuigenissen en documenten gebundeld die bijeengebracht werden voor de fel gesmaakte WO 1-tentoonstelling, die de Semse inrichtte in 2014. Door metaaldetectie werden de frontlijnen en loopgraven-concentraties in kaart gebracht.

Expert maakt brandhout van omstreden verkavelingsplan

14/06/18 06:00 - Op een bijzondere zitting van de gemeenteraadscommissie gaf expert-planoloog Lowie Steenwegen dinsdagavond toelichting over het verkavelingsdossier van de Grensstraat in Hofstade, dat door de omwoners gecontesteerd wordt.

Vader en 17-jarige zoon samen op Groen-lijst: ”En toch hebben we soms discussies”

13/06/18 06:00 - Groen Zemst stelde zopas het eerste deel van de kandidatenlijst voor waarmee de partij op 14 oktober naar de kiezer trekt. Opvallend naam daarbij is die van Tycho Van den Brande. Zoon van lijsttrekker Joeri en met 17 lentes de jongste kandidaat in Zemst.

Leden keuren N-VA lijst goed

13/06/18 02:57 - De leden van N-VA Zemst mochten zich uitspreken over de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. De lijst kreeg , op één onthouding na, de algemene goedkeuring.

Jong VLD helpt Chiro met bouw lokalen

11/06/18 02:57 - Jong VLD Zemst overhandigde Chiro Eppegem een cheque van vijfhonderd euro voor de bouw van hun nieuwe lokalen. Jong VLD-voorzitter Jurgen Segers vraagt ook om een aanpassing van het jeugdbeleid. “De lokalen van jeugdverenigingen zouden door de gemeente ter beschikking kunnen gesteld worden, en het onderhoud zou door de gemeente kunnen gebeuren”, zegt Segers.

Jong VLD toont blauw hart

09/06/18 17:59 - Gisteren stak Jong VLD Zemst de Chiro van Eppegem een hart onder de riem door hen een cheque van 500 euro te overhandigen voor de bouw van hun nieuwe chirolokalen.

Zelf nieuws uit Zemst?
Deel ervaringen over ZemstZemst

„ Uw gids door Zemst op woonplaatsen.be! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken